dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

20171107 Max Cooper – (c) Mark Ooms

Dit kun je vandaag zien!

InScience 2017 is van start gegaan en dat betekent dat je de komende dagen meer dan 50 films, documentaires en lezingen kunt bijwonen! Wij snappen als geen ander hoe lastig het is om uit dit enorme aanbod te kiezen en daarom helpen we je een handje. Onderstaand vind je twee films en twee lezingen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

#1 Max Cooper – the science behind emergence

Gistere stond elektronische muziekproducer en wetenschapper Max Cooper met zijn multimediashow ‘Emergence’ in Doornroosje. Cooper is een van de meest innovatieve elektronische muziekproducers van de afgelopen jaren.

Kon je er gisteren niet bij zijn? Niet getreurd! Vandaag presenteert Cooper ‘The Science Behind Emergence’ in een lezing bij InScience. Hij vertelt over ‘Emergence’, het verhaal van natuurlijke wetten en processen, hun inherente schoonheid en hun optreden in het universum. Het verhaal wordt verteld met behulp van een universum tijdlijn, van pre-big bang naar de toekomst, met elk hoofdstuk een samenwerking met een andere beeldende kunstenaar, inclusief samenwerkingen met wiskundigen en wetenschappers. Elk nummer is gemixed met data visualisaties, waaronder golven, ruimtelijke dimensionaliteit en de werking van fysieke krachten op materie. Leer de artiest kennen die wetenschap, kunst en muziek samenbracht. 

Tickets & info

#2 rené ten bos, denker des vaderlands

Wat moeten wetenschappers  met een publiek dat achterdochtig is ten opzichte van feiten? De vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, omdat feiten in complexe tijden van aard zijn veranderd. Wetenschappers kunnen vaak geen harde zekerheden bieden. Het feit wordt verdonkeremaand door onzekerheid, waarschijnlijkheid en twijfel. Hoe moeten we daar als wetenschappers mee omgaan en wat betekent dat voor onze expettise? René ten Bos geeft zijn visie op deze vragen.

Tickets & info

#3 Black bear forest

Dafen het hart van het Yushan National Park in Taiwan, staat ook bekend als ‘Het Rijk van Beren’. Hier beginnen een inheemse jager en een vrouwelijke ecoloog hun zoektocht. Samen met wetenschappelijk onderzoek onthullen zij de geheimen van de Formosan Black Bear. Laat je meenemen door de bossen van Taiwan op zoek naar de Formosan Black Bear. Voor iedere natuurliefhebber is deze film een absolute aanrader.

Tickets & info

#4 The sense of beauty

Van het hart van Taiwan naar het centrum van CERN. Vier jaar na de sensationele ontdekking van het Higgsboson staat het CERN ondezoekcentrum op het punt om een opmerkelijk nieuw experiment uit te voeren. Tienduizend internationale wetenschappers werken samen met de grootste machine die ooit door mensen is gebouwd. Het experiment is een reis door de geringste tijd en op de kleinste schaal die we ons kunnen voorstellen. The Sense of Beauty toont beelden van mysterieuze energie en brengt kunst en wetenschap dichter bij elkaar. Deze film is niet alleen een wetenschappelijk hoogtepunt, maar ook een visuele reis naar de kleinste deeltjes.

Tickets & info