dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

_MG_1754©Kelley van Evert
Bombshell 2
The Testament

Dit kun je vandaag zien!

Ook vandaag helpen we je een handje met het kiezen van de beste programma’s van vandaag. Unieke experimenten en Europese premières, dit mag je niet missen:

Je beenspier in 3D

Vandaag kun je zelf je eigen beenspier scannen in 3D! Voor medisch wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten wordt in het Radboudumc gewerkt aan nieuwe echo technieken om 3D beelden van spieren te maken. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Tijdens dit onderzoek kun je een steentje bijdragen door jouw eigen been te laten scannen. Bedien zelf de scanner als een echte wetenschapper!

Tickets & info

Bombshell: the Hedy Lamarr Story   

Vandaag is de Europese première van film over Hedy Lamarr. De mooiste vrouw van de wereld was ook de geheime uitvinder van veilige Wi-Fi, Bluetooth en GPS-communicatie, maar door haar prachtige verschijning kreeg ze niet de erkenning die ze verdiende… tot nu. Deze film is een eerbetoon aan de vele kanten van de prachtige en geniale Hedy Lamarr en beleeft op InScience zijn Europese première. Dit wil je dus niet missen!

Tickets & info

The testament

Naast de Europese première van Bombshell, zijn er tal van Nederlandse premières. Eén daarvan is The Testament. Yoel, een nauwkeurige historicus, leidt een belangrijk debat tegen de ontkenners van de Holocaust. Tot hij ontdekt dat zijn moeder een valse identiteit heeft. Een mysterie over een man die bereid is alles te riskeren om de waarheid te ontdekken.

Na de film vertelt Hester Dibbits, boegbeeld van de erfgoed-route Levend Verleden van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de omgang met cultureel en historisch erfgoed.

Tickets & info