Film
Data & tijden

Awardshow

Op zondag 12 november sluiten we het festival af met de uitreiking van de awards voor de beste film. Gijs Scholten van Aschat, de nieuwe voorzitter van de Akademie van Kunsten, opent de avond en geeft zijn visie op schijn en werkelijkheid. Elisabeth van Nimwegen van NTR-programma De Kennis Van Nu reikt de awards uit.  

Wil jij als eerste weten welke films er in de prijzen vallen? Zorg dan dat je erbij bent tijdens de awardshow.

NTR Audience Award | €2.500

Een selectie van de beste wetenschapsdocumentaires dingt deze derde editie mee naar de NTR Audience Award. Je herkent de competitiefilms aan de NTR stempel. Stem mee op de favoriete film van InScience 2017. Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De winnende film gaat naar huis met een award ter waarde van €2500.

Student Jury Award | €500

Vijf studenten van Gelderse universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. Zondagavond maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt. De studentenjury beoordeeld de volgende films: Food Evolution, Chasing Coral, Pre-Crime, Unseen Enemy, Dusk Chorus, The Testament, Minute Bodies, The Farthest, Photon en Bombshell. 

Dit programma is gratis toegankelijk.

Bestel hier tickets voor deze vertoning

Tickets