Interactive
Data & tijden

DIY-Lab | Je ziet niet wat je ziet

In de Mariënburgkapel zijn elke dag Do-It-Yourself Labs waarbij je zelf aan de slag kan gaan met proefjes en workshops. Stroop je mouwen op, trek die witte jas aan en laat je wegwijs maken als onderzoeker.

Vrijdag | DIY-Lab: je weet niet wat je ziet
Ontdek hoe je eigen hersenen je continu voor de gek houden! Een sociaal spel met VR-technieken van de Radboud Universiteit visualiseert hoe sociaal je bent. Studenten van de opleiding Food&Business aan de HAN laten met korte experimenten zien hoeveel invloed je hersenen hebben op wat je denkt te proeven. 

Sociale angst
Hoe groot is jouw persoonlijke ruimte? Met virtual reality laten psychologen van de Radboud Universiteit zien hoe mensen op elkaar reageren en hoe sociaalwetenschappelijk onderzoek werkt. Ze dagen mensen uit om hun eigen hypotheses en gedachten te formuleren over het onderzoek. Wat kun je met deze wetenschappelijke kennis?

Eten met je hersenen
Studenten van de opleiding Food&Business aan de HAN verzorgen korte experimenten waarbij ze laten zien hoe je hoofd datgene wat je proeft beïnvloedt. Je verwachtingspatronen en voorkennis worden verdraaid en je kunt ervaren hoe het is wanneer je smaak tijdelijk wordt uitgeschakeld.

Kunstlab
Met Kunstlab kun je zelf  onderzoek doen naar de ethische kwesties rondom genetische modificatie.

Dit programma is gratis toegankelijk