Do It Yourself Labs
Data & tijden

DIY-Lab | Slimme machines

In de Mariënburgkapel zijn elke dag Do-It-Yourself Labs waarbij je zelf aan de slag kan gaan met proefjes en workshops. Stroop je mouwen op, trek die witte jas aan en laat je wegwijs maken als onderzoeker. De DIY-Labs vinden doorlopend plaats tussen 13.00 en 18.00 uur.

Zaterdag | DIY-Lab: slimme machines

Op zaterdag zet InScience samen met jou voorzichtige eerste stappen in de toekomst. Het Radboudumc geeft een inkijkje in de structuren van je bovenbeenspier en met behulp van de automatron legt Lucas Haude het principe van de cellulaire automaat uit. Ook kun je vandaag oog in oog staan met een echte robot (van de HAN).

Reconstructie van je beenspier
Onderzoekers van het Radboudumc laten met behulp van echo-apparatuur een reconstructie van de bovenbeenspier zijn. Daarvan kun je ook een screenshot mee naar huis nemen!

Automatron
De automatron van kunstenaar Lucas Haude maakt ingewikkelde wiskundige formules zichtbaar met patronen. Welke invloed hebben wiskundige formules in de realiteit? Bezoekers kunnen ook zelf met de formules en de indeling ervan aan de slag.

Robots in de zorg
Zora is de zorgrobot van de HAN. De futuristische ideeën over robots zijn echter vaak nog toekomstmuziek, en daarmee gaan bezoekers aan de slag. Wat denk je dat een robot kan, en wat kan Zora ook echt?
Daarnaast kunnen bezoekers robot-bloempot Tessa zelf teksten laten uitspreken.

Kunstlab
Vandaag kun je met Kunstlab onderzoeken welke rollen mens en robot in de toekomst zullen vervullen.

  • Futuristic Technology
Dit programma is gratis toegankelijk