Concert
Data & tijden

Max Cooper – Live

Elektronische muziekproducer en wetenschapper Max Cooper komt met zijn multimediashow ‘Emergence’ naar Doornroosje. Met zijn show geeft hij het startschot voor vijf dagen lang wetenschap, film en kunst met deze derde editie van InScience.

Max Cooper is een van de meest innovatieve elektronische muziekproducers van de afgelopen jaren. Cooper, die een doctoraat in computational biology heeft, werkte de afgelopen drie jaar aan zijn wetenschappelijke muziekproject ‘Emergence’. In deze multimediashow zoekt Cooper naar perfectie in wetenschappelijke visuals en kunstzinnig geluidsontwerp. Maandenlang werkte hij met diverse visuele kunstenaars, wetenschappers en muzikanten aan ‘Emergence’, waarvoor hij inspiratie haalde uit natuurkundige processen, geometrische vormen en het ontstaan van het leven. Eind 2016 is studio-album Emergence uitgebracht. Het slotstuk van het project is een film in het nieuwe surround movie format van Dolby, dat eind 2017 verwacht wordt.

De dag na zijn show geeft hij een lezing over de visualisering van wetenschap. Daarin wijdt hij uit over de wetenschap achter zijn audiovisuele show.

Bestel hier tickets voor deze vertoning

Tickets

Prijs: €15,00