dutch
international
science
film festival

MBO

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Website_MBO

onderwijsprogramma mbo & hbo

Studenten leren tijdens hun opleiding een kritische houding aan te nemen. Klopt alles wat je ziet en leest? Uit welke bron komt de informatie die je krijgt? Hoe zit dat met (bewegende) beelden en film? Om deze houding verder te stimuleren en handvatten te bieden bij hun verdere carrière biedt InScience speciaal voor het vervolgonderwijs boeiende programma’s die aansluiten bij de beroepspraktijk. De programma’s bestaan uit een filmvoorstelling met verdiepend programma en worden aangeboden dinsdag 7 t/m vrijdag 10 november 2017 in LUX in Nijmegen.

/ Alive inside

Kom met studenten Verpleegkunde of Creatieve Therapie kijken naar de inspirerende documentaire Alive inside. De film laat zien wat de werking van muziek is op het leven van dementerenden. Na de film krijgen studenten de kans om hun vragen te stellen aan een wetenschapper en om in discussie te gaan.

/ Film in de klas

InScience laat studenten van lerarenopleidingen kennismaken met de mogelijkheden voor filmeducatie in de klas met het speciale programma ‘film in de klas’. Studenten zien een programma voor leerlingen en gaan daarna in discussie over de mogelijkheden van film in de klas. Kijk bijvoorbeeld met studenten van de docentenopleiding aardrijkskunde naar Guilty, me? en leer hen meer over het stimuleren van een kritische houding binnen hun vakgebied. Of laat PABO-studenten kennis maken met de mogelijkheden voor het inzetten van korte film in de klas met ons korte film programma over dementie.

/ Algemene informatie

Het is mogelijk om een speciaal programma voor studenten samen te stellen. Neem hierover vrijblijvend contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl. De programma’s kosten 5,00 euro per student. De voorstellingen duren ongeveer 90 minuten en zijn gepland van 10:15 tot 11:45 uur en van 12:30 tot 14:00.

/ Actietarief
stageklassen pabo-studenten Speciaal voor pabo-studenten (HAN) die met hun stageklas naar InScience willen komen kunnen wij het actietarief van 1 euro per leerling aanbieden. Bekijk het programma voor het primair onderwijs op onze website. Neem voor meer informatie contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl

InScience sluit met het programma aan bij onderwerpen die voor MBO- en HBO-studenten interessant zijn. Naar aanleiding van de film gaan de studenten in debat.

aanmelden & contact

Heeft u vragen of wilt u uw klas aanmelden? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl