dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Uitreiking InScience 2016©Jimmy Israël

Inschrijvingen Klokhuis Wetenschapsprijs geopend

Afgelopen jaar is de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience uitgereikt. Het onderzoek ‘Groente van Mars’ van de Wageningen University was de winnaar. Ook dit jaar werken we samen met Het Klokhuis en wordt er op woensdagmiddag 8 november opnieuw een winnaar gekozen voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017. De uitreiking vindt plaats tijdens de Junioropening.

Welk onderzoek sluit het meest aan bij de belevingswereld van kinderen (9-12 jaar), helpt hen om de wereld te leren kennen en begrijpen, en verdient meer aandacht onder een jong publiek? Over het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt vervolgens een Klokhuis Wetenschapsspecial gemaakt. Deze aflevering gaat volgend jaar in première op InScience en is vanaf dan voor alle kinderen in Nederland te bekijken op de website van Het Klokhuis.

Inzenden nominaties

Alle universiteiten en umc’s (leden VSNU) in Nederland zijn uitgenodigd om twee onderzoeken te nomineren. Per universiteit kunnen maximaal twee onderzoeken worden genomineerd. Nominaties kunnen tot uiterlijk vrijdag 15 september 2017 worden verstuurd.

Inzendingen insturen kan via het online formulier of door te mailen naar klokhuisprijs@insciencefestival.nl. Voor de voorwaarden voor nominatie, de beoordelingscriteria en de benodigde aan te leveren informatie, download het informatiedocument.