dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Inscience 2017

No Facts, No Future

De derde editie van InScience wordt gehouden onder het motto ‘No facts, No future’. Daarmee neemt InScience stelling in het tijdperk van alternatieve feiten, post-truth en de opvatting dat wetenschap ook maar een mening is.  

Wetenschap kan verontrusten. Daarom worden soms de uitkomsten genegeerd. Ook al vanwege een slecht begrip van wat wetenschappelijke kennis is: het is nooit dé waarheid, maar de best mogelijke waarheid gegeven de stand van de wetenschap op dat moment. Omdat de wetenschap per definitie niet de absolute waarheid in pacht heeft, is er ruimte om onwelgevallige kennis weg te zetten als ook maar een mening. En daar de eigen mening als evenwaardig tegenover te plaatsen. Wetenschap is de zoektocht naar waarheid, ongebonden en controleerbaar, voorbij het eigen gelijk. Daarom gaat InScience 2017 van start onder het motto: ‘No facts, no future’.

Programma InScience 2017

InScience is vijf dagen lang ontdekken. In het programma zie je de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen en maak je kennis met de baanbrekende inzichten van topwetenschappers. Stap uit je comfortzone, volg je nieuwsgierigheid en ga met InScience op zoek naar verrassende inzichten en ideeën. Het motto van het festival, ‘No facts, no future’, is ook het thema van de lezing van René ten Bosch, de Denker des Vaderlands.

Het competitieprogramma van InScience bestaat uit de beste wetenschapsfilms van het festival. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award.

Het volledige programma wordt in september bekend gemaakt en de kaartverkoop start op donderdag 19 oktober.