dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Website_PO

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron.

Programma 2017

InScience schoolvoorstellingen Dit jaar biedt InScience drie programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bij alle programma’s is lesmateriaal gemaakt in samenwerking met het wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. Hierin staat de didactiek van het onderzoekend leren centraal, dat bij uitstek geschikt is om kinderen kritisch te leren kijken.

/ Dementie
Leerlingen zien in dit programma enkele bijzondere, ontroerende en informatieve (korte) films waarin dementie is verbeeld. Hierna volgt een verdiepend programma waarin een wetenschapper dementie uitlegt en vragen beantwoordt. Want wat is dementie? Hoe onderzoek je dat? En hoe kun je het beste omgaan met bijvoorbeeld een opa of oma met dementie?

/ Waddenzee
Uitsluitend op donderdag 9 november wordt er een programma aangeboden over de Waddenzee. Filmmaker en ecoloog Ruben Smit (bekend van de film De Nieuwe Wildernis) zal, met hulp van unieke filmbeelden uit zijn nieuwe film WAD, uitgebreid praten over zijn ervaringen bij het filmen in het waddengebied. Hiervoor geldt vol=vol dus meld je klas snel aan!

/ Binnenstebuiten
De animatiefilm Binnenstebuiten geeft een interessante kijk in het hoofd van een Amerikaans meisje. De figuren/emoties blijdschap, woede, afgunst, verdriet en angst beleven daar een spannend avontuur. Na afloop van de film legt een wetenschapper uit hoe emoties werken in ons hoofd en kunnen leerlingen vragen stellen.

/ Praktische informatie Niveau
Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Kosten: 2,50 euro per leerling. Leerkrachten mogen gratis mee. Lengte: De voorstellingen over dementie en het Waddengebied duren beide maximaal 90 minuten, het programma met Binnenstebuiten duurt 110 minuten. Wanneer: Dementie en Binnenstebuiten zijn op dinsdag 7 t/m vrijdag 10 november te boeken. Deze programma’s starten om 09.30, 9:45, 11.30 of 11:45. Het programma over De Waddenzee is enkel op donderdag 9 november te boeken en start om 9:45 en 11:45.

/ HAN-studenten 
Speciaal voor PABO-studenten van de HAN die met hun stageklas naar InScience willen komen heeft InScience een aantrekkelijke aanbieding. Neem hiervoor contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl

algemene informatie

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal.

Bij de programma’s wordt lesmateriaal gemaakt in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. In dit lesmateriaal wordt onderzoekend leren gebruikt als didactiek om naar de films te kijken.

aanmelden

Vul het online formulier in om je klas aan te melden voor het educatieprogramma van InScience:

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.