dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Header_site copy

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award en de Student Jury Award.

De awards dienen als erkenning en belangstelling voor de makers. De competitie bestaat uit allerlei soorten films: documentaires, speelfilms, fictie en animatie.

Awards

NTR audience award – €2500

Ook jij kunt mee stemmen op je favoriete film! Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De eindscore bepaalt welke regisseur de audience award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2500. De film Chasing Coral heeft de meeste stemmen gekregen tijdens de derde editie van InScience.

Student jury award – €500

Vijf studenten van Gelderse universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. De laatste avond van het festival maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt. De studenten jury heeft de film Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction uitgeroepen tot beste wetenschapsfilm van InScience 2017.

Klokhuiswetenschapsprijs

Afgelopen jaar is de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience uitgereikt. Het onderzoek ‘Groente van Mars’ van de Wageningen University was de winnaar. De prijs wordt ook deze editie op InScience uitgereikt en is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Uit 27 inzendingen, afkomstig van universiteiten en umc’s in Nederland, zijn 10 onderzoeken genomineerd. Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden via de website van Het Klokhuis.

  • De lijst met nominaties is hier te vinden.